Asier Arroita boluntarioarekin batera beste hainbat kide ari dira lanean Zaporeak elkarteak Lesbosen duen sukaldean. Boluntario horietako bi dira Ane Astigarraga elgoibartarra eta Blanca Yecora laudiotarra.
Ane biltegiko arduraduna da eta janaria antolatzen aritzen da. Egunero-egunero 3.000 errazio egin behar izaten dituzte eta horretarako, garrantzitsua da dena ongi neurtu eta zenbatzea, "errazio guztiak berdinak izateko eta mundu guztiarengana iristeko". Blanca bigarrenez joan da Lesbosera; iaz joan zen lehenengo aldiz, eta aurten errepikatu du, baina oraingo honetan, bere kabuz.
Beren egitekoa eta sukaldeko zein boluntarioen arteko funtzionamendua ezagutu ditugu bertatik.
HAMAIKA
Eusko Jaurlaritzak 22,5 milioi euro bideratuko ditu Arabar Errioxako Ardoa sustatzeko
HAMAIKA
Julene Illarramendi, Iñurri: “Denok hilko gara. Bitartean, zer egin behar dugu? Bizi”
HAMAIKA
EHko Mugimendu Feminista: “Patriarkatuak denori eragiten digu”
HAMAIKA
AMVISAko arreta zerbitzuko langileek greban jarraitzen dute azaroaren 18tik
HAMAIKA